Деца от ДГ „Весела“ почетоха героите на България

Малчугани от 4-та група в ДГ „Весела“ изнесоха тържество под надслов „Час по родолюбие“ по случай националния празник на Република България-3-ти март .

Приятна изненада за родители и гости на празника в самото начало бе изпълнението на известния гайдар Славчо Кехайов, който излезе на импровизираната сцена заедно с децата.

Възпитаниците на ДГ „Весела“ изпяха патриотичните песни: „Знамето ни е трицветно“, „Песен за Левски“, „Тих бял Дунав“, „Високи сини планини“, „Питат ли ме дей зората“ и „Обичам България“.Изпълниха танците „Самодиви“, Патриотичен танц и изрецитираха популярните стихове: „Родна стряха“ на Ран Босилек, „Обич“ на Дора Габе, „Аз съм българче“ на Иван Вазов и „Балада за Хан Аспарух“.

„Това е най-българският празник от всички, извоюван с кръвта на предците ни.Където и да отидете, не забравяйте, че сте българи и носете България в сърцето си!“, приветства децата директорът на ДГ „Весела“ Наталия Коева.

Празникът бе реализиран от колектив на детското заведение в състав: Мариана Тушева (главен учител), Севдалина Хаджиева (учител), Ивайла Тотева (учител по музика и хореограф) и Анастасия Кехайова (помощник възпитател).

„Адмирации за педагогическия екип на ДГ „Весела“ и нейния директор за това, че възпитават децата в уважение към България и родолюбие.Нека на този ден се преклоним пред делото на героите, отдали живота си за свободата на Родината“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

В края на събитието децата от 4-та група му поднесоха подготвен от самите тях подарък-картата на България в шевици.Подобен подарък получи и секретарят на района Стайко Танев, който също бе гост на тържеството.